Hotell i Malmö

Sveriges tredje största stad kan stoltsera med en lång rad hotell i olika prisklasser i olika delar av staden. Här nedan beskriver vi två av Malmös finaste hotell, Hotel Mäster Johan och Mayfair Hotel Tunneln, men det finns som sagt många, många fler att välja bland.

Hotel Mäster Johan

Hotell i MalmöJohan Meinicke var en man som levde och verkade som fältskär i Malmö under slutet av 1600-talet. Han gifte sig så småningom med en rik änka och därmed blev han ägare till några fastigheter vid Jöns Brandts Strede mitt i centrala Malmö. Efter Mäster Johans död bytte gatan namn till Mäster Johansgatan och än idag har den samma namn. På den gatan ligger idag Hotel Mäster Johan i ett av Malmös absolut charmigaste och mest välbevarade kvarter, Gamla Väster.

Hotel Mäster Johan är ett modernt förstaklasshotell som har personlighet, omtanke och service som ledord och du bokar det enklast genom att klicka här på Hotell Malmö. Hotellet byggdes så sent som 1990 och har sedan dess också renoverats. Hotellet har en klassisk, modern känsla. Det är byggt genomgående i naturmaterial som sten, trä, glas, metall och betong. Totalt har hotellet fyra våningar. Trots den moderna känslan finns i källarens bastuavdelning dock fortfarande kvar en del av muren från Herr Axels badstuga från 1400-talet. Detta ger hotellet en unik charm där en modern känsla blandas med historiens vingslag.

Hotellets rum är i en generös storlek och de är smakfullt inredda i nordisk stil. Badrummen är klädda med blå marmor från Brasilien, försedda med dimmerbelysning, stereo och golvvärme. Alla rum har dubbla dörrar så du ska få lugn och ro under din hotellvistelse. De flesta av rummen är belägna omkring hotellets rymliga pelargård där det är 16 meter upp till glaskupolen i taket. Hotellet är rökfritt och Svanenmärkt.

Hotel Mäster Johan ligger som tidigare nämnts centralt beläget, omgärdat av mysiga restauranger och butiker och med gångavstånd till Malmö Centralstation. Hotellet har konferenslokaler, bemannad reception dygnet runt, roomservice, garage, bastuavdelning med motions- och avslappningsrum och det har flera gånger utsetts till Sveriges Bästa Affärshotell.

Mayfair Hotel Tunneln

Hotel Mäster Johan är ett modernt och relativt nystartat hotell, om än i gamla lokaler. Mayfair Hotel Tunneln är däremot ett hotell med gamla anor – hotellet har funnits i över 100 år, men byggnadens historia sträcker sig betydligt längre bakåt. I långa perioder har lokalen varit residens för Malmös generalguvernör. Redan 1307 började man använda de mysiga källarvalv där idag hotellets frukostbuffé serveras. I slutet av 1500-talet liksom i slutet av 1800-talet var det ett värdshus i källaren under de gamla valven.

År 1908 började huset att byggas om till hotell. Hotellets alla rum är individuellt och modernt inredda. Även om rummen har alla de moderna bekvämligheter man kan önska sig av ett hotell så kan också historien anas, bland annat genom de välbevarade takbjälkarna. Hotellet ligger centralt beläget, bara runt hörnet från hotellet börjar gågatan och inom gångavstånd finns därför hela Malmös alla sevärdheter, butiker, restauranger och caféer.