Flytta till Malmö

De flesta turister som besöker Malmö lämnar staden efter sin vistelse och återvänder hem. En del bestämmer sig dock för att flytta till staden. Kanske har man vänner där, ett jobberbjudande eller så är det staden i sig som lockar.

Som bofast i Malmö ser livet lite annorlunda ut jämfört med hur det är att vara turist. Så är det givetvis med i princip alla städer, så det är bra att känna till hur vardagen ser ut i en stad man planerar att flytta till. Att bestämma sig för en flytt, enbart med intrycket man har från att vara turist, kan leda till att det inte riktigt blir så som man har tänkt sig.

Butiker, mat och tjänsteutbud

Malmö är Sveriges tredje största stad med nästan 350 000 invånare. Det här medför ett stort utbud av både tjänster och butiker som kanske endast överträffas av städer som Stockholm och Göteborg. Många anser att Malmö är en liten metropol med sin närhet till kontinenten och det faktum att staden hyser många olika kulturer från hela världen. Det här avspeglar sig delvis i maten, men även i butikerna. Här hittas en hel del butiker och restauranger vars sortiment härstammar från olika delar av världen.

Vad gäller tjänsteutbudet är det mesta tillgängligt inom stadens gränser. Vare sig det är hantverkartjänster, VVS eller billig hemstädning i Malmö du letar efter är det inga större problem att hitta det du söker.

Utbildning

Kanske har du inte själv några planer på att utbilda dig, men planerar du att bosätta dig här kanske dina barn ska göra det så småningom. Många malmöbor som vill läsa högre utbildningar gör det på Lunds universitet, som ligger knappt 25 minuters resa från staden med bil. Lite närmare finns bland annat Malmö Högskola, som erbjuder en rad olika utbildningar inom olika områden.